Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Redan under torsdagen drar kalaset i gång. Bland annat blir det allsång på stora scenen. Bild: Lola Lindegren

Flera nyheter på årets Uddevallakalas

Nästa vecka är det dags för Uddevallakalaset. För sjunde året i rad fylls stadskärnan med musik, mat och aktiviteter, men i år får scener och aktiviteter nya hem.

Planeringen inför Uddevallakalaset är i full gång. Då centrumbygget gör att vissa delar av stadskärnan inte går att utnyttja har Kent Vikmo, som är projektledare för Uddevallakalaset fått tänka om i år.

– Det är sjunde året vi kör det här kalaset nu så det är lite kul också att få göra något nytt. Men det är ett intensivt arbete med att sätta samman alltihop, säger Kent Vikmo.

Stora scenen på ny plats

Den stora scenen har bland annat fått flytta från Kungstorget till Museiparken och resturangområdet kommer till största del hamna på Norra hamngatan.

– Museiparken blir supermaxad, vi kommer ha en stor barnpark där också med rutschkanor, hoppborgar och hinderbanor, säger Kent Vikmo.

Kent Vikmo berättar att det är mycket fokus på att det ska finnas massor med olika sorters mat.

– Något som kan vara kul att veta är att man får ta med sig mat utifrån in på restaurangområdet. Så vill man tillexempel köpa sig en langos så kan man sätta sig i restaurangområdet och ta en öl till, säger Kent Vikmo.

Sätter upp tak

I programmet finns allt från barnteater, musik, cityrace, tivoli och mycket mer. Hela kalaset inleds på torsdag och sträcker sig till lördagskvällen.

– Vi ska också för första gången ha ett stort tälttak på gatan. Vi fick nypa av en lyktstolpe för att få plats med det. Tältet är 600 kvadratmeter så det kan vara skönt mot både regn och sol att kunna sitta lite under tak, säger Kent Vikmo.