Edvin Öryd trivdes när han testade den nya lekplatsen i Grundsund.
Edvin Öryd trivdes när han testade den nya lekplatsen i Grundsund. Bild: Privat

Nu har Grundsund fått en ny lekplats

Nu har ett arbete i syfte att förbättra de 17 lekplatser som finns i Lysekils kommun inletts. Nyligen var det invigning av den nya utflyktslekplatsen som fått tema djuphav i Grundsund.

ANNONS
|

Lördagen den 16 juni var det invigning av temaparken där det fanns flera olika lekredskap, exempelvis en rutschkana och klätterställning i form av en rocka och en koja i form av en ubåt. Det kom massvis med folk till invigningen och stämningen var på topp när barnen till en fanfar hjälpte till att avtäcka lekredskapen. Rockan och ubåtens namn avslöjades vid avtäckningen; Rocky och Ubbe. Det är eleverna på Skaftö skola som har kommit på och röstat fram namnen.

– Den här satsningen har kostat cirka en miljon kronor och jämfört med vad andra kommuner satsar så är det inte så mycket pengar när det gäller en ny lekplats. Det är väl investerade pengar eftersom fina lekplatser är bra marknadsföring för en kommun, säger landskapsarkitekt Sara Chronvall, på avdelningen för mark och gata i Lysekils kommun, som har i uppdrag att leda arbetet med de nya lekplatserna i kommunen.

ANNONS

Enligt nuvarande tidplan ska samtliga lekplatser i kommunen snyggas till de närmaste sex åren. Nästa år ska lekplatsen i Stadsparken i Lysekil byggas om. Det ska också göras en satsning på en ny lekplats i Brastad under 2019.

– Båda lekplatserna kommer bli riktigt fina utflyktsmål för besökare samt bra mötesplatser för våra invånare, stora som små, säger Sara Chronvall.

ANNONS