Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Sveriges vackraste omväg leder till Grönemad

Flera platser i Bohuslän tar sig in på listan över Sveriges vackraste omvägar. Och Grönemad utanför Grebbestad pekas ut som den avstickare som är allra mest värt ett besök.

Att ta en bilutflykt är ett populärt bestyr bland semesterfirare. I vårt avlånga land finns det många sevärdheter, men man behöver inte åka land och rike runt för att hitta smultronställen med fina vyer.

Circle K har listat Sveriges vackraste omvägar genom att samla in tips inför sommaren. Allt från loppisar och naturreservat till badstränder är med på listan. Grönemad utanför Grebbestad pekas ut som en av Sveriges absolut finaste omvägar.

Jens Ohlson från Grebbestad har skickat in bilder och tipsat om flera omvägar värda en avstickare i Bohuslän, däribland Grönemad.

– Att just Grönemad utmärks är fantastiskt kul. Det är ett fantastiskt trevligt ställe med vacker vy och natur som är en lisa för själen. Det är en del av paradiset.

Vilken är din favoritplats?

– Klart att hjärtat klappar för Grebbestad. Men hela kusten är fantastisk fin, från Strömstad ner till Marstrand finns det många smultronställen. Men jag måste säga att Tjurpannan är mitt favoritställe när det gäller att fotografera.

Tjurpannans Naturreservat är en av platserna i Bohuslän som är med på listan, tillsammans med bland annat Skalhamn utanför Lysekil, Havstenssund, Smögen och Fjällbacka.

Andra populära omvägar i landet är bland annat Nalovardotoppen utanför Sorsele, Vattenfallen Forsemölla i södra Skåne och Torö Stenstrand utanför Nynäshamn.