Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/35

Varietén kom till Kanalyran

Öppningen av årets kanalyra bjöd på film, dans och ridning men som vanligt var barnkortegen själva höjdpunkten.

Barnen fick hålla hårt i sina hattar och svansar när vinden yrde rejält under barnparaden. Vid Österrådaplan hade så mycket folk samlats att man knappt såg Pressbyrån som omringats av folk i alla åldrar. Årets tema var varieté och visst kändes de som en cirkus.

Strax innan start träffar TTELA förra årets vinnare som kommer ridandes på häst.

– Det är ju världens mest påkostade film, ropar Pia Lindahl som ledtråd till utklädanden glatt från hästryggen. Framför henne rider barnen Milo Lindahl utklädda till Gandalf och Melinda Lindahl utklädd till Frodo, filmen är såklart Sagan om ringen.

Trots det varma vädret tog sig många ut för att följa kortegens väg mot Köpmantorget. Till slut blev gågatan så full med folk att bilväg och gågata blev omöjlig att skilja åt. Eva-Britt Johansson och Helga Gullborn var några av åskådarna och har i flera år kommit för att kolla på barnkortegen.

– Vi brukar kika på barnbarnen, men i år är de inte med, berättar Helga Gullborn.

Det vimlar av starke män, clowner, ballerinor och små ormtjusare. Två som klätt ut sig till clown är vännerna Elsa Clarholm Eriksson och Leia Eden.

– Elsa ville vara clown, så jag gjorde en variant, säger mamma Maria Clarholm Eriksson.

Även bandet Kizz dök upp i form av Noel Jansson, Ella Constantine, Leon Jansson och Saga Andersson. En utklädnad som tilldelades ett hedersfullt andrapris.

Efter en tuff överläggning var det leopard-tigrarna Matheo Skoogh och Torres Skoogh som tog hem första pris. Efter att barnens önskade maskeradutstyrsel inte gick att få tag i på maskeradaffären fick det bli en blandning mellan leopard och tiger, berätter pappa Mathias Skoogh glatt.

Efter att festis delats ut till alla barn fortsatte aktiviteterna på torget med bland annat underhållning från Varieté Vagant.