Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl-Johan Starck som företräder Demokratiresan hjälper några vänner att starta ett nytt politiskt parti. (Arkivbild) Bild: Ingvar Spetsmark
Carl-Johan Starck som företräder Demokratiresan hjälper några vänner att starta ett nytt politiskt parti. (Arkivbild) Bild: Ingvar Spetsmark

Ännu ett nytt parti på gång i Sotenäs kommun

Ännu ett politiskt parti håller på att starta i Sotenäs kommun. Det nya partiet kommer att kallas för Sotenäspartiet. Det är dock ännu oklart vilka som står bakom de här planerna.

I nuläget är det Carl-Johan Starck från Hunnebostrand, som tidigare varit aktiv för Moderaterna och numera företräder nystartade Demokratiresan, som företräder partiet.

– Det är inte så att jag står bakom det här partiet utan jag kommer fortfarande att vara aktiv i Demokratiresan. Det här är ett embryo till något nytt och de som står bakom planerna vill undersöka om det finns fler som vill engagera sig, säger Carl-Johan Starck.

Vilka är det som står bakom det nya partiet?

– Det vill jag inte svara på i nuläget. Men det jag kan säga är att det handlar om några bekanta till mig. De kommer att träda fram på arenan vid ett senare tillfälle.

Det namn som valts är Sotenäspartiet. Namnet påminner om nedlagda Nya Sotenäspartiet, ett lokalt parti som bildades i Sotenäs kommun 1984 på som en protest mot kommunala båtplatsavgifter. Det här partiet fick 1998 fyra av 41 mandat i fullmäktige.

Det handlade om ett parti med företrädare som kunde vara tuffa i debatterna. Det var inte ovanligt att partiets företrädare uppmanade kommunledningen att slänga dåliga förslag i papperskorgen.

Återstår alltså att se om det finns tillräckligt intresse för att starta ännu ett lokalt parti.