Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild. Bild: Lasse Edwartz

Båttur slutade bland bergsklipporna – nu döms mannen till fängelse

En varm sommardag skulle en man ut med sin båt och lägga till vid en ö för att stanna över natten. Men dagen slutade inte som tänkt. Nu döms han till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Den dömde mannen hade tagit sin motorbåt för att lägga till vid en ö i Sotenäs för att spendera natten där. På resans gång ska han ha svalkat sig med en öl. Och så en till, och en till.

Körde in i bergsklipporna

Några timmar senare körde båten in vid en badplats i Sotenäs. Mannen ska ha kört in på ett båtfritt område. Vittnen, som såg händelsen från land, försökte få kontakt med honom för att stoppa situationen. När den dömde mannen sedan stängde av motorn gled båten rätt in i bergsklipporna.

Det var en yngre man som grep in och hoppade ombord för att ta kontroll över situationen. I båten hittade han den nu dömde mannen, som då var grovt påverkad.

Hittades med närmare tre promille i kroppen

I båtens ruff kunde polis senare hitta den mannen sovandes. Vid stunden hade han närmare 3 promille alkohol i kroppen. Mannen som inte kunde höras vid tillfället omhändertogs då av polis.

Han, som hade svårt att minnas vad som hände den sommarkvällen, har erkänt att han ska ha kört rattfull på sjön. Han erkänner också att han ska ha druckit ett tio-tal starköl och i båten hittades också en flaska starksprit.

Nu döms han till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.