Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bibliotekarierna Gunnel Forsberg och Kit Strömberg på biblioteket i Kungshamn är jätteglada över bidraget från staten.
Bibliotekarierna Gunnel Forsberg och Kit Strömberg på biblioteket i Kungshamn är jätteglada över bidraget från staten.

Biblioteket renoveras för halv miljon

Nu ska barn- och ungdomsavdelningen på biblioteket i Kungshamn renoveras. Det ska satsas en halv miljon kronor och pengarna kommer från en satsning från regeringen som heter "Stärkta bibliotek."

– Vi har fått hjälp av kommunens kultursekreterare att söka de här pengarna, säger Gunnel Forsberg, barnbibliotekarie i Sotenäs kommun. Nu har vi fått en halv miljon kronor i bidrag. Arbetet ska inledas så fort som möjligt och meningen är att hela barn- och ungdomsavdelningen ska renoveras.

Bidrag från regeringen

Pengarna är ett bidrag från regeringens satsning ”Stärkta bibliotek” och syftet med bidraget är att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteken i hela Sverige.

Biblioteket i Kungshamn ska bland annat använda pengarna till att skaffa nya sittmöbler och bokhyllor med syftet att det ska bli mysigare och öka intresset för att läsa. Innemiljön ska ändras så att bilderboksrummet får nya barnanpassade boktråg och en lekfullare och ljusare miljö att vistas i.

Ingår i satsningen

En spelmöbel där det går att spela Nintendo och Playstation är en del i satsningen.

– Vi har velat renovera barn- och ungdomsavdelningen i flera år och nu kan vi verkligen satsa på att få det precis som vi vill ha det” säger Kit Strömberg, IT-bibliotekarie i Sotenäs kommun.