Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

”Brann som i ett smalt streck”

Strax efter klockan halv fyra under natten till lördag fick SOS ett larm om att det brann på en altan på Smögen. Räddningstjänst och polis larmades till platsen.

I larmet från SOS står det att en mindre fristående byggnad ska ha brunnit. Men Tony Åsberg på räddningstjänsten i Sotenäs beskrev det som en större byggnad med en altan. Ingen person ska bo i huset men ägaren till byggnaden tog sig också till platsen.

– Det var tur att vi fick in larmet tidigt. Annars hade det blivit jobbigt. Det var faktiskt en större byggnad trots att det inte stod så från SOS, säger Tony Åsberg.

Enligt Tony Åsberg ska en del av altanen vara brännskadad men i övrigt har varken byggnaden som altanen tillhörde eller någon person kommit till skada.

– Det var bara en del av altanen som brann. Men det brann som i ett smalt streck längst en regel. Så det var inte några kvadratmeter som brann utan bara som ett streck. Vi vet faktiskt inte vad det beror på, säger Tony Åsberg och fortsätter:

– Men vi kunde släcka branden fort vilket var tur. Annars hade det kunnat sprida sig vidare från altanen till huset.

Polisen var också på platsen och rubricerar det som skadegörelse via brand.

– Det man kan anta är att det är något som har legat och pyrt, troligen runt en kruka. Det kanske är någon som har varit oförsiktig med en cigarettfimp eller liknande säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.