Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Mats Abrahamsson (M), kommunalråd i Sotenäs, och Nina Heyden, chef för lokalpolisområde Västra Fyrbodal, undertecknade medborgarlöftet.

Det lovar polis och kommun

Trafikkontroller, besök av det mobila poliskontoret, insatser mot narkotika samt främjande av båt- och grannsamverkan – nu har ett medborgarlöfte undertecknas.

Sotenäs kommun har med Polisen varit ute och samlat in synpunkter. Över 300 har svarat på en enkät. Många känner sig otrygga och vill ha ökad synlig polisiär närvaro. En åtgärd blir att det mobila poliskontoret ska komma till kommunens tätorter fem gånger 2017.

– Men det som jag tycker är viktigast är uppföljning av narkotika bland våra ungdomar. Det är betydligt vanligare än vad många tror, säger kommunalrådet Mats Abrahamsson (M).

Polisen kommer att göra minst två insatser för att hindra och begränsa narkotikabrott bland ungdomar och från kommunen ska man snabbt kunna hjälpa dem som har problem.

För att komma åt fortkörning och andra trafikproblem ska tio hastighets- och rattfyllerikontroller utföras under året.

Slutligen ska båt- och grannsamverkan stärkas. Allmänheten ska vid minst ett tillfälle bjudas in till informationsmöte där start av nya föreningar uppmuntras.