Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nils-Olof Bengtsson (M), ordförande i omsorgsnämnden i Sotenäs kommun, tycker det är viktigt att renovera äldreboendet i Hunnebostrand. Bild: Ingvar Spetsmark
Nils-Olof Bengtsson (M), ordförande i omsorgsnämnden i Sotenäs kommun, tycker det är viktigt att renovera äldreboendet i Hunnebostrand. Bild: Ingvar Spetsmark

Ett steg närmare renovering av Hunnebohemmet

Planerna för den planerade ombyggnaden av Hunnebohemmet i Sotenäs kommun går vidare. Målsättningen är att själva om- och tillbyggnaden ska starta någon gång under 2023. Hela projektet väntas bli klart i slutet av 2026.

I dag finns det ett äldreboende vid Kvarnberget i Kungshamn förutom Hunnebohemmet i Hunnebostrand i Sotenäs kommun.

– Det finns ett stort behov av att renovera det nuvarande äldreboendet i Hunnebostrand som inte uppfyller dagens krav på ett bra boende, säger Nils-Olof Bengtsson (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Turerna har varit många när det gäller Hunnebohemmet. Något som Bohusläningen rapporterat om. Det beslut som fullmäktige till slut tog innebär att Sotenäs kommun ska satsa mellan 150 och 200 miljoner på att bygga om och ut det gamla äldreboendet.

Satsningen innebär att nuvarande lokaler renoveras och att det görs en utbyggnad med 24 nya lägenheter. Upphandlingen av arkitekt- och projekteringsledare väntas bli klart inom kort. Nästa steg blir att inleda ett utrednings- och förberedelsearbete, en så kallad projektering, som väntas pågå under större delen av 2022. Enligt nuvarande tidsplan ska själva ombyggnaden sätta igång under 2023.

Det är fortfarande oklart i vilken ordning om och tillbyggnaden ska se. De som arbetar med frågan tittar på flera olika alternativ.

– Det finns flera alternativ som granskas närmare just nu. Men det är viktigt att ta hänsyn till de som bor på Hunnebohemmet just nu, säger Nils-Olof Bengtsson.