Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Reglerna för sjöbodar följs inte alltid och på Smögen tvingas en arrendator nu riva en tillbyggnad (ej på bilden) efter olovligt boende.

Försökte sälja otillåten sjöbod – tvingas riva

Två sjöbodar fick byggas ihop till en, för utställning av båtar till salu. Men några år senare avslöjades olovligt boende och försök att sälja byggnaden som fritidshus för miljonbelopp.

Vid tillsyn för några år sedan konstaterades olovligt boende. Sjöboden dök också upp på Hemnet som fritidshus. Bodar på utarrenderad mark får visserligen säljas men först efter godkännande från kommunen.

– Förvaltningen har bevakning av detta. Om inte vederbörande tagit kontakt med kommunen först så tar vi kontakt, säger Roland Mattsson (M), ordförande i kommunstyrelsens tekniska utskott.

Förutom olovligt boende var problemet också att det tidigare arrendeavtalet förutsatte näringsverksamhet som utställning av båtar och kundmottagning. Och det fanns inget tillstånd för toalett.

Nu ska tillbyggnaden rivas senast den sista oktober 2017. Om så inte sker tas en avgift på 10 000 kronor per vecka ut. Arrendatorn ska också ha sålt de kvarvarande två bodarna, till fastboende, vid utgången av 2018. Att bryta mot den delen kostar 1000 kronor per bod och vecka.

– Det är viktigt att sätta ner foten. Men vi har haft en bra dialog med personen i fråga, säger Roland Mattsson.