Flera gräsbränder polisanmälda

Det brann i gräset utmed vandringsleden. Nu har polisen kopplats in då man misstänker att någon tuttat på.

ANNONS
|

Vid 22-tiden larmades räddningstjänsten till en vandringsled i Sotenäs. Det brann på flera platser i gräset och i ljung utmed vandringsleden.

– Släckningsarbetet pågick under en timme ungefär. Det brann på åtminstone tre ställen längs med vandringsleden, berättar Gunnar Ohlén på räddningstjänsten.

Misstänker att någon tuttat på

Bränderna var små. Ingen person fanns på platsen och varför det börjat brinna vet Gunnar Ohlén inte. Men man misstänker att det handlar om skadegörelse och polisen har nu kopplats in. En anmälan om skadegörelse har gjorts.

– I och med att det upptäcktes så pass snabbt gick det bra och vi kunde släcka snabbt.

ANNONS

Under fredagseftermiddagen började det återigen brinna i samma område. Räddningstjänsten larmades till platsen och släckte snabbt elden.

– Det var ungefär 500 kvadratmeter på samma vandringsled. Vi har ingen uppfattning om hur det startat. Men det kan vara så att det legat någon glöd för det blåser ganska ordentligt. Men vi har varit där och blött ner det ordentligt så jag hoppas det inte tar sig igen, säger Gunnar Ohlén.

"Den här årstiden är lurig"

Den här tiden på året är det vanligare med liknande skadegörelse. Det menar Mona Engelbrektsson som är säkerhetssamordnare på Sotenäs kommun. Hon minns tillbaka på våren i fjol.

– Den här årstiden är lurig och förra året var stökig. Det var flera incidenter när folk tuttade på, säger hon.

Även de fallen ska ha polisanmälts, men om de har koppling till bränderna vid vandringsleden under torsdagskvällen vill varken hon eller räddningstjänsten spekulera om.

Torrt i marken

Det råder visserligen inget eldningsförbud i Sotenäs på fredagen men det är torrt och det elden kan sprida sig snabbt. Därför är det extra viktigt att inte elda i onödan menar Gunnar Ohlén på räddningstjänsten.

– Det är väldigt torrt och man måste vara väldigt försiktig om man ska elda, säger han.

ANNONS

Texten uppdateras.

ANNONS