Här svalkar sig skogens konung i hamnen

Efter den varma månaden behöver också älgarna svalka sig. I går sågs en fjolårskalv simma runt mellan Kungshamn och Smögen.
– Vi trodde det var en säl, så det blev var en överraskning för oss, säger Mats Andersson som blev vittne till doppet.

ANNONS
|

Den senaste tidens värmebölja har gjort att många redan har tagit sitt första dopp i vattnet för året. Men när värmen fortsätter att hänga kvar blir även älgarna varma. På måndagen svalkade sig en älg i vattnet mellan Kungshamn och Smögen, en överraskning för de arbetande på Guleskär som fick se skogens konung komma simmande.

LÄS MER:Värmeböljan håller i sig – kan bli 30 grader

– Jag tänkte att det var en riktigt stor säl som kom simmande, men när jag såg att den började vifta på öronen förstod jag att det var en älg, säger Mats Andersson som är VD på Kungshamnsfiskarna.

Hoppade i vattnet igen

Älgen kom simmandes från Smögen och tog först sikte mot Smögenbron för att sedan vända mot Rössholmen. Efter en kort paus på där simmade den bort mot Guleskär. Älgen tog sig upp på land och flera personer försökte stoppa älgen från att ta sig in i samhället.

ANNONS

– Vi försökte jaga iväg älgen men den hittade en liten lucka som den kunde smita iväg igenom och så hoppade den i vattnet igen, säger Mats Andersson.

LÄS MER: Bohusläningens vädersajt

Älgen ska ha simmat runt i området i ungefär 20 minuter för att sedan lugnt simma vidare mot Fisketången i Kungshamn.

"Hoppade den i vattnet igen"

–Där är det lite lugnare och lättare att sig upp, så hoppade den i vattnet igen, säger Mats Andersson.

Det är inte helt ovanligt att se älgar i vattnet. Mats Andersson har flera gånger tidigare träffat på de stora djuren i vattnet och menar att det händer då och då. Men tillfälligheten denna gång tyckte han var extra rolig.

– Vi hade ju kronprinsessan Viktoria här för några veckor sedan så det var ju kul att även få ha skogens konung här. Två kungligheter på kort tid, det är inte dåligt det, säger Mats Andersson.

LÄS MER: Här får Smögen besök av kronprinsessan Victoria

ANNONS