Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mattias Jakobsson, vd på Sotenäsbostäder, vid invigningen av lägenheter för äldre i Hunnebostrand hösten 2016. Bild: Lasse Edwartz
Mattias Jakobsson, vd på Sotenäsbostäder, vid invigningen av lägenheter för äldre i Hunnebostrand hösten 2016. Bild: Lasse Edwartz

Han blir ny vd för HSB Norra Bohuslän

I drygt sex år har Mattias Jakobsson varit vd för det kommunala bolaget Sotenäsbostäder. Nu har han rekryterats till motsvarande position för HSB Norra Bohuslän. Därmed efterträder han Owe Lislerud som går i pension.

Det blir en arbetsplats med kontor i Uddevalla och totalt ett 30-tal medarbetare som 40-årige Mattias Jakobsson, Ljungskile, tillträder som vd för i januari nästa år. I februari 2013 började han som vd för Sotenäsbostäder men har nu bestämt sig för att gå vidare.

– Jag ser fram emot att få leda en aktiv regional HSB-förening. HSB Norra Bohuslän förvaltar ett stort förtroende från bostadsrättsföreningar och hyresgäster. Föreningen är inne i ett starkt utvecklingsskede med intressanta nyproduktionsprojekt på gång, säger Mattias Jakobsson i ett pressmeddelande.

Under hans tid i Sotenäsbostäder har företaget bland annat byggt 16 lägenheter i Väjern och 16 lägenheter för äldre i Hunnebostrand. Vidare har en plan tagits fram för ett framtida flerbostadshus i Bovallstrand samt försäljning av fyra småhustomter. I Hunnebostrand har Sotenäsbostäder dessutom förvärvat det gamla äldreboendet Bankeberg i syfte att bygga om det till 25–30 lägenheter.

Nuvarande vd på HSB Norra Bohuslän, Owe Lislerud, fyller 62 år i slutet av året och har enligt avtal rätt till pension från den åldern.

– Vi satte igång processen att rekrytera i mars och har haft ett bra startfält. Jobbet är uppenbarligen attraktivt för det var många kvalificerade sökande, säger Roger Johansson, ordförande i styrelsen.