Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Hon blir chef för pressade omsorgen

Under hösten har Sotenäs kommun arbetat för att rekrytera en ny chef till omsorgsförvaltningen. På onsdagen beslutades att Lisbeth Olsson får tjänsten.

Omsorgen i Sotenäs kommun har varit tvungna att göra besparingar i sin verksamhet. Samtidigt har förvaltningen haft en tillförordnad chef i Gunnar Erlandsson. Parallellt har kommunen arbetat för att tillsätta en ny chef och på onsdagen blev rekryteringen klar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Den nya omsorgschefen heter Lisbeth Olsson. Hon kommer närmst från ett jobb i Lerums kommun, där hon arbetade som biträdande sektorchef med huvudansvar för äldreomsorgen.

– Det känns faktiskt roligt, jag tycker om Sotenäs kommun, säger hon. Jag har varit där och firat sommarsemestrar i flera år, så jag känner till kommunen väl.

"Får en djupare förståelse"

Olsson är utbildad socionom och undersköterska, något hon tror tjänar henne väl i rollen som förvaltningschef.

– Man får ju en djupare förståelse för verksamhetens olika nivåer och delar och för de utmaningar och möjligheter som finns. Jag har ju jobbat på alla nivåer.Hon känner till de ekonomiska förutsättningarna hon har att arbeta med men innan hon satt sig in i verksamheten vill hon inte säga vad som kan väntas.

Olsson tillträder som förvaltningschef fjärde februari. Innan dess väntar en flytt till kommunen.

– Vi jagar boende. Vi har hittat ett ställe vi kan hyra tillfälligt, men sedan letar vi efter något att köpa. Det är mycket fokus på det och att få med oss det vi behöver upp, säger hon.