Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hotell Kungshamn rivs

Hotell Kungshamn jämnas med marken och byggs upp igen. I juni nästa år invigs det nya lägenhetshotellet med totalt 24 lägenheter och en restaurang öppen för allmänheten.

KUNGSHAMN: Hotell Kungshamn jämnas med marken och byggs upp igen. I juni nästa år invigs det nya lägenhetshotellet med totalt 24 lägenheter och en restaurang öppen för allmänheten.

Det anrika Hotell Kungshamn såldes förra året för drygt 21 miljoner kronor till duon Svante Andersson och Daniel Olsson. Planerna då var att renovera hela komplexet och bygga lägehetshotell med bland annat restaurang, spa-avdelning och gym. Men lågkonjunkturen kom emellan och nya beslut fattades.

– Att renovera det gamla hotellet skulle kosta mer än att bygga nytt och dessutom kan vi förhandla oss till betydligt bättre byggpriser i dag än vad vi kunde förra hösten, säger Svante Andersson.

 

Så nu går det anrika hotellet i graven för att istället ersättas med två hotellkroppar och totalt 24 läghenheter, alla med havsutsikt och altaner. Priset på lägenheterna ligger mellan 1,3 miljoner kronor till 4,5 miljoner. Drygt 65 procent av lägenheterna är sålda hittills.

– I dag såldes två till och det känns givetvis bra, konstaterar Svante.

Miljoninvestering

Rivningen drar igång i början av september och redan i slutet av månaden påbörjas byggandet av det nya hotellet. Totalt investerar ägarna 40 miljoner kronor på hotellbygget. Förhandlingar pågår med två byggföretag och vem som slutligen tar hem uppdraget att riva och bygga nytt avgörs i mitten av augusti.

– Hotell Kungshamn är ett landmärke och en pärla som vi värnar om. Stilen på det nya hotellet kommer i mångt och mycket att likna det gamla och det är också vad som står i bygglovet, säger Daniel Olsson.