Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Personal på sjöräddningen på Smögen ingrep mot inbrottstjuvar under torsdagsnatten. Två tonårskillar misstänks nu för stöld. Bild: Lasse Edwartz
Personal på sjöräddningen på Smögen ingrep mot inbrottstjuvar under torsdagsnatten. Två tonårskillar misstänks nu för stöld. Bild: Lasse Edwartz

Inbrottstjuvar återvände för ny stöld – greps av sjöräddare

En restaurang på Smögen drabbades under torsdagsnatten av inbrott. Men de misstänkta tjuvarna var inte nöjda efter första stölden, utan återvände. Då greps de av personer från sjöräddningssällskapet.

Några minuter efter två på natten mot torsdag larmades polis till en restaurang på Smögen. Där hade några personer brutit sig in och stulit alkohol. Enligt vittnen ska två personer ha brutit upp jalusiet på restaurangen för att kunna ta sig in, och efter stölden ska de ha lämnat platsen på en moped.

Polis gjorde en undersökning på plats och säkrade vissa spår.

Omkring kvart i fyra på natten fick polisen ett nytt larm gällande samma restaurang, som var på väg att råka ut för ännu ett inbrott. Denna gång gick det dock sämre. Personal på sjöräddningen kunde ingripa, och gripa, två killar i gymnasieåldern.

De som jobbade jour under natten var i närheten av platsen och såg att något inte stod rätt till. Mats Ryde, kommunikatör på Sjöräddningssällskapet förklarar att det var en ren tillfällighet att de som jobbade såg händelsen och valde då att ingripa som civila personer.

– Vi räddar liv till sjöss, de som jobbade gjorde en privat bedömning och valde att agera.

”Sjöräddningen ska ha all kredd”

– Det är ett rådigt ingripande, de visade civilkurage. Sjöräddningssällskapet ska ha all kredd för detta, annars hade vi inte kommit så långt som vi gjort, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Polisen konstaterar att det troligtvis rör sig om samma personer som låg bakom det första inbrottet, knappt två timmar tidigare.

– Vi kan inte säga det säkert i nuläget, men med största sannolikhet är det samma personer. Det får vi självklart utreda, säger Christer Fuxborg.

Hittade stulna spritflaskor

En bit från restaurangen, på en annan del av Smögen hittade polisen även 10–15 spritflaskor som kom från restaurangen, samt ytterligare två killar i samma ålder som de första.

– De är identifierade och kommer att utredas vidare, vad de har haft för roll i det hela. De är inte misstänkta för nåt i nuläget.

Polispatrullen försökte utan framgång kontakta killarnas föräldrar. De två förstnämnda killarna togs med till polisstationen för vidare utredning. De misstänks för stöld och försök till stöld. Spritflaskorna togs i beslag.