Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fastighetsägare i Kungsahmn blir utan sophämtning när Rambo lägger om sina rutter. Istället för de promenera ner till gästhamnen.

Indragen sophämtning i Kungshamn JO-anmäls

Sotenäs kommun tillgodoser inte behovet av sophämtning. Det menar en fastighetsägare som nyligen fått besked att ingen mer sophämtning kommer att ske kring Tjuvsundsberget i Kungshamn, och som nu anmält kommunen till Justitieomdubsmannen (JO).

Nyligen informerade det kommunala Bolaget Rambo att man drar in sophämtning för ett hundratal hushåll i området kring Tjuvsundsberget från och med 24 juni. Bolaget ville bland annat av arbetsmiljöskäl inte fortsätta köra på trånga gator eller tvingas bära sopsäckarna på ryggen. I stället blir de boende hänvisade till gästhamnen dit de själva får ta sig med sina sopor.

Kritiken lät inte vänta på sig och reaktionerna var kraftiga.

– För min del är det här katastrof, sa 102-åriga Britt Rosén, som är en av de som berörs av sopbeslutet, till Bohusläningen förra veckan.

LÄS MER: Indragen sophämtning för ett hundratal i Kungshamn

Nu har en av de berörda fastighetsägarna också vänt sig till JO med en anmälan mot Sotenäs kommun, som fastighetsägaren anser inte tillgodoser behovet av sophämtning för sina invånare. Vidare skriver hen att "åldriga bofasta och fastighetsägare tvingas gå flera hundra meter i branta backar och trappor" på grund av beslutet, och att det finns vändplatser och att sopåkarna inte behöver backa utan sikt.