Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Källarlägenhet helt utbränd – kvinna till sjukhus

På söndagseftermiddagen fattade det av okänd anledning eld i en källarlägenhet i Kungshamn. Enligt räddningstjänsten är lägenheten helt utbränd. En kvinna har förts från platsen med ambulans och polisen väntas utreda händelsen.

Strax före 13.00 fick SOS in flera larm från personer i Kungshamn. Enligt inringarna har det det börjat brinna i källaren till ett flerfamiljshus och svart röka ska välla ut från källarvåningen.

– Räddningstjänsten har precis kommit till platsen och ska påbörja rökdykning. Det ska komma ut kraftig rök från källardörren, berättade Lukas Hettman, teamledare SOS Alarm, strax efter 13.00.

Enligt initiala uppgifter från SOS hade två personer förts från platsen med ambulans. Enligt polisen och räddningstjänsten handlar det dock endast om en person, en kvinna som förts till Näl för kontroll.

Lägenhet helt utbränd

Räddningstjänstens insatsledare Gunnar Ohlén berättar att branden startade i en källarlägenhet och att hela lägenheten är utbrunnen.

– Elden är släckt och vi håller på med ventilering inför att vi packar ihop och lämnar, berättade han för Bohusläningens utsände reporter strax före 14.00.

Vet ni hur branden startade?

– Nej, ingen aning. Men polisen kommer förmodligen utreda det här vidare.

Cigarettrökning kan vara orsaken

Under eftermiddagen bekräftar polisen att man varit vid huset. Enligt myndigheten ska branden ha startat i en soffa och spridit sig till övriga lägenheten.

Polisen arbetar efter teorin att någon har rökt inomhus, vilket ska ha lett till att soffan antändes genom fallande aska från en cigarett.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.