Nästa år införs sopsortering i fyrfackskärl i Sotenäs kommun.
Nästa år införs sopsortering i fyrfackskärl i Sotenäs kommun.

Kommunen inför ny sopsortering

Nu har ännu en kommun tagit beslut att införa ett nytt sätt att sortera sopor. Den här gången är det fullmäktige i Sotenäs som beslutat att införa sortering av sopor i fyrfackskärl.

ANNONS
|

Det är avfallsbolaget Rambo som sköter sorteringen av sopor i Lysekils, Munkedals, Sotenäs och Tanums kommuner. Det här sättet att sortera sopor har redan införts i Lysekil. 2018 ska det här systemet införas i Sotenäs och Munkedal.

Nu har fullmäktige i Sotenäs behandlat ärendet och tagit beslut om nya föreskrifter när det gäller hantering av avfall. I det pressmeddelande som skickats ut av Rambo står det bland annat att minst 60 procent av de boende kan få hemsortering i fyrfackskärl.

– Det är naturligtvis glädjande att fullmäktige i Sotenäs också röstat för att införa insamling av matavfall och hemsortering i fyrfackskärl, säger Sofia Agertoft, kommunikations och marknadsansvarig på Rambo i ett pressmeddelande.

ANNONS

Cirka 40 procent av de boende i Sotenäs som av olika anledningar inte kan välja fyrfackskärl får i stället möjlighet att sortera sopor i ett grönt och ett brunt kärl.

ANNONS