Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elenor Olofsson, näringslivsutvecklare på Tanums kommun Bild: Ulf Blomgren
Elenor Olofsson, näringslivsutvecklare på Tanums kommun Bild: Ulf Blomgren

Kommunen stöttar eget näringsliv med presentkort

Kommunförvaltningen uppmanar de egna anställda att handla hemma i kommunen. Som stöd för detta satsar man närmare en halv miljon kronor.

Varje anställd får ett presentkort på 300 kronor som bara gäller i butiker och restauranger inom kommunens gränser. "De anställda får en tidig julklapp" skriver näringslivskontoret i sitt nyhetsbrev.

– Något liknande har vi inte gjort tidigare. Men det här är både ett sätt att tacka alla anställda och att ta chansen att gynna det lokala näringslivet i coronatider, säger näringslivsutvecklare Elenor Olofsson.

Enligt kommunens personalchef, Agneta Andersson, hade Tanums kommun 1 289 fast anställda med månadslön vid årsskiftet.

– Till dem kommer omkring 250 personer som är anställda på kortare tid eller är timanställda. Men alla får ta del av den här gratifikationen, säger Agneta Andersson.

Värdet på de utdelade checkerna kommer enligt den uppskattningen av mängden personal att bli 461 700 skattekronor som endast kan spenderas i den egna kommunen.

Olika kommuner stöttar sitt lokala näringsliv på olika sätt. Sättet att dela ut presentkort används till exempel också av Laholms kommun.