Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kommunen varnar för misstänkt bluff-sms för vaccination

Kommun har gått ut med en varning efter att en medarbetare i Sotenäs tagit emot ett falskt sms om en inbokning för vaccination mot covid-19.

Vaccinationen mot covid-19 för medarbetare i Sotenäs kommun väntas i dagsläget att dra igång om drygt tre veckor. Förvirringen blev därför stor under torsdagen när en medarbetare tog emot ett sms om en inbokad tid, och där personen uppmanades ta med sin hälsodeklaration till besöket.

Enhetschefen för omsorgsförvaltningen informerades om händelsen som snabbt misstänkte att smset var en bluff.

– Enligt omsorgsförvaltningen så har vi har inte skickat ut något sådant här sms till våra medarbetare, säger Jenny Borg, presskommunikatör på Sotenäs kommun och fortsätter:

– Det är ju många som vill vaccinera sig och som kanske blir ivriga när det ser ett sådant här sms. Vi vill därför gå ut och varna och även påminna om att man inte trycker på länkar man tycker ser konstiga ut, och påminna om att vaccinet är gratis, säger hon.

Polisen har sedan tidigare varnat för vaccinbedrägerier där personer utger sig för att ringa från Folkhälsomyndigheten för att erbjuda tidsbokning.

Målet är enligt polisen att komma över offrens bankdosa eller mobilt bank-id, som sägs behövas för att boka tiden. Främst äldre har drabbats.

Enligt Birgitta Cederberg, enhetschef för omsorgsförvaltningen så kommer information kring vaccinationsbokning för medarbetare att komma så småningom.

– Men den kommunikationen kommer då att ske via närmaste chef, säger hon.

LÄS MER: Polisen varnar för vaccinbedrägerier