Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Kvinna blev påkörd bakifrån – bröt revben och fick whiplashskada

Under förra sommaren blev en kvinna påkörd bakifrån när hon bromsade in på länsväg 872 i Kungshamn. Olyckan ledde till flera fysiska och psykiska problem för kvinnan. Nu åtalas mannen som körde in i henne.

Det var i juli förra året som olyckan inträffade. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, var på väg till kusten för att paddla kajak när hon körde bakom en bil som skulle svänga av mot Malmön. Men när hon började bromsa in small det plötsligt till rejält, då bilen som låg bakom henne dundrade rakt in i hennes bil.

Enligt henne själv ska hon ha legat i en hastighet mellan 20-30 kilometer.

– Jag uppskattar att det var 2-3 billängder emellan oss. Jag blev förvånad när det small, har hon sagt till polisen i förhör.

Kvinnan fick föras med ambulans till Näl. Det är bara starten på en mängd läkarbesök. Hon bröt ett revben, fick whiplashskada i nacken, och har utstått stora problem med välmåendet, bland annat minnesstörningar, sömnsvårigheter och ljud-och ljuskänslighet.

Nekar brott

Mannen som körde in i kvinnan är i 20-årsåldern och klarade sig utan några allvarliga skador från kollisionen. I polisförhör har han sagt att kvinnan ska ha ställt sig på bromsen och att det är anledningen till att han kört in i henne.

Men bilder från olycksplatsen visar inte på några kraftiga bromsspår och det väcks nu åtal mot mannen för hans inblandning i olyckan. Han åtalas för brott mot trafikförordningen och vållande till annan kroppsskada vid Uddevalla tingsrätt.

Mannen nekar till brottsmisstankarna.