Lägenhetshotellet i Kungshamns centrum som byggs där Hotell Kungshamn tidigare låg, börjar ta form och ska enligt planerna vara klart att invigas i juni.
Lägenhetshotellet i Kungshamns centrum som byggs där Hotell Kungshamn tidigare låg, börjar ta form och ska enligt planerna vara klart att invigas i juni.

Lägenhetshotellet klart till sommaren

Lägenhetshotellet i centrala Kungshamn börjar ta form. Trots några tuffa månader med sträng kyla och snö i massor går byggandet som planerat. I juni är det dags för invigning av både lägenheter och ny restaurang.

ANNONS
|

Det nya hotellkomplexet i Kungshamns centrum med 24 lägenheter som anläggs där Hotell Kungshamn en gång låg började byggas i höstas. Ovanpå den gamla grunden har NCC gjutit en ny platta och pelarna till det tidigare hotellet fortsätter att fungera som stöttor till den nya anläggningen. Svante Andersson, som tillsammans med Daniel Olsson köpte Hotell Kungshamn för 21 miljoner kronor för ett par år sedan, är både glad och nöjd att lägenhetshotellet snart är färdigt.

- Tidplanen håller men självklart har det varit tufft i vinter för de som jobbar med bygget. NCC folket har gjort ett jättebra jobb och allt ska vara klart att invigas före midsommar, säger han.

ANNONS

Så gott som samtliga lägenheter är sålda och för en tid sedan blev det också klart att ägarduon till Kanske Mat & Bar i Kungshamn, Jerker Lövgren och Henrik Nilsson, ska driva den nya restaurangen samt även sköta uthyrningen av lägenheterna.

- Vi fick frågan om vi ville hyra lokalen och tackade ja, säger Jerker Lövgren. Det ska bli både spännande och roligt och för oss är detta ett långtidsprojekt som vi hoppas ska fungera året runt.

Restaurangen ska ha det klassiska köket med betoning på fisk och skaldjur. Med plats för cirka 120 gäster hoppas Jerker Lövgren kunna ta emot både bröllopsgäster och konferensdeltagare.

- Vi får ständigt förfrågningar om att ordna bröllop och den här lokalen med en fantastisk utsikt passar perfekt för den typen av arrangemang.

Vad den nya restaurangen ska heta är inte bestämt och inte heller hur stor personalstaben kommer att bli.

- Men till sommaren behövs det en hel del personal och blir det nu som vi tänkt oss blir det även mycket att göra under resten av året, både med lägenhetsuthyrning och att driva restaurangen.

ANNONS