Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
2 600 hushåll fick Strömavbrott på Smögen – och fler avbrott väntas nästa vecka. Bild: Lasse Edwartz
2 600 hushåll fick Strömavbrott på Smögen – och fler avbrott väntas nästa vecka. Bild: Lasse Edwartz

Långvarigt strömavbrott på Smögen

Under fredagskvällen och lördagsnatten drabbades 2 634 hushåll i Sotenäs av ett långvarigt strömavbrott på grund av tekniskt fel. Vid 06-tiden på lördagen sattes ett temporärt ställverk in som ska ge strömmen tillbaka, till majoriteten av de drabbade.

De flesta hushåll ska nu ha fått sin el tillbaka. Tekniker från elbolaget har under natten jobbat med att hitta en lösning på det tekniska strulet, som ska ha berott på tekniskt fel med transformatorn. En del av kunderna kan dock komma att drabbas av ännu ett avbrott i början på nästa vecka.

– Vi har en tillfällig lösning för 86 av dessa kunder som fram till på måndag eller tisdag kommer att få sin el från ett elverk, tills vi har kunnat ersätta en matstation med en ny transformator, säger Jennie Zetterström, pressekreterare på Ellevio.

Enligt Ellevio kommer de 86 drabbade kunderna att uppleva ett kortare avbrott på upp till en timme när de kopplar över från elverket till den nya transformatorn nästa vecka, men det är oklart när och vilken dag avbrottet kommer att ske.

– Tyvärr kan jag inte säga när det blir på måndag eller tisdag eftersom det beror på när vi får tag på transformatorn, säger Zetterström och tillägger:

– Fram till dess finns det inga tecken på att det skulle vara några ytterligare problem.