Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lastbil välte och läckte diesel

På måndagen välte en lastbil mellan Kustcharken och Långöns vatten i Sotenäs kommun. Enligt larmet låg lastbilen i ett vattenfyllt dike och läckte diesel.

Strax efter halv två på måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till väg 171. Mellan Kustcharken och Långöns vatten hade en lastbil vält och hamnat i ett vattenfyllt dike.

– Jag vet inte hur mycket vatten det är i diket, säger Charlotte Wotz Ader på SOS alarm.

Lastbilen läckte diesel och räddningstjänsten fokuserade på att hindra bränslet från att sprida sig.

– De lägger länsar för att hindra att det sprider sig och för att samla upp dieseln, säger Charlotte Wotz Ader.

Under eftermiddagen begränsades trafiken till en fil, eftersom att den andra filen var avstängd under räddningstjänstens arbete.

Vid 16.30 spärrades vägen av helt. Anledningen var att lastbilen skulle lastas om.

– Det behövdes göras för hand, något som kan ta hela natten, säger Johannes Frendberg, vid trafikledningscentralen i väst.

Vägen fortsatt avstängd under tisdagen

Vid 18.00 lämnade räddningstjänsten platsen. Vägen var fortsatt avstängd och först på tisdagen beräknades trafiken kunna släppas på igen. Enligt Trafikverkets prognos på tisdagsförmiddagen skulle vägen vara avstängd till klockan 18.

– Lasten som var i lastbilen har lastats om, det är därför det tar sådan tid. Den ligger ju också i ett vattenfyllt dike, så det är ju inte helt lätt, säger Kim Jansson på trafikledningscentralen och fortsätter:

– Det är ingen säkerställd prognos, det är bara en uppskattad tid.

Strax innan klockan 15 hade trafiken släppts på igen.

Det fanns ingen uppgift om att det läckta bränslet skulle ha spridit sig på platsen. Ingen ambulans larmades till olyckan.