Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu görs ett nytt försök att förbättra vägen mellan Sotenäs kommun och ut till E 6:an. Bild: Ingvar Spetsmark
Nu görs ett nytt försök att förbättra vägen mellan Sotenäs kommun och ut till E 6:an. Bild: Ingvar Spetsmark

Lobbygrupp i Sotenäs kan ge bättre väg till E 6:an

Tillfartsvägarna mellan Sotenäs kommun och E 6:an är i behov av upprustning men det har inte satsats några större summor på detta. Nu föreslår tre Centerpartister i en motion att det bildas en lobbygrupp som ska arbeta med den här frågan.

Behovet av en säker väg där det går att hålla en hastighet på 90 kilometer mellan Väjern och E 6:an är stort. Både för företag och de som bor i Sotenäs kommun. Därför har Olof Börjesson, Britt Lindgren och Mikael Andersson som är aktiva i Centern skrivit en motion om detta.

Sämsta vägen

– Vi är den kommunen i västra Götalands län som har sämst tillfartsvägar, säger Olof Börjesson. Det är viktig att något görs för att underlätta för de som pendlar till jobbet och för industrin.

Olof Börjesson har bott i Sotenäs sedan 1988 och under den tiden har det nästan inte hänt något med väg 171 som är den väg som de flesta använder. Det enda större vägarbete som genomfördes på 90-talet var att förbättra vägen från Askum och ut till rondellen.

– Det enda som hänt sedan detta arbete är att hastighetens sänkts på flera vägavsnitt, säger Olof Börjesson.

Ska arbeta med frågan

Kommunstyrelsen har skickat motionen vidare till arbetsutskottet med förslaget att det ska tillsättas en lobbygrupp som ska arbeta med frågan. Det är inte första gången den här frågan tas upp.

– Hittills är det i huvudsak tjänstemän som jobbat med detta. Nu är det meningen att även politiker ska ingå i den här gruppen.