Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mångfaldsdagen som skulle varit den 19 april blir inställd. Bild: Göran Gustafsson
Mångfaldsdagen som skulle varit den 19 april blir inställd. Bild: Göran Gustafsson

Mångfaldsdagen i Kungshamn inställd

Mångfaldsdagen skulle anordnats i Kungshamns Folkets hus den 19 april. Nu är arrangemanget inställt på grund av risken för coronasmitta. – Vi siktar på nästa år i stället, säger arrangören Ewa Ryberg.

Mångfaldsdagen syftar till att vara en mötesplats för olika människor från olika kulturer. Folkets hus samarbetar om arrangemanget med olika föreningar, politiska partier, kyrkan, musikskolan och studieförbunden.

– Vi, som många andra grupper, föreningar och evenemang, har bestämt oss för att avblåsa alla förberedelser till Mångfaldsdagen. Det är lite med sorg i hjärtat som vi ser oss nödsakade att ta detta beslut. För vi har märkt att denna dag har varje år engagerat många människor som haft stor glädje av det. Och vikten av mötesplatser mellan olika människor finns hela tiden som ett behov i samhället, säger Ewa Ryberg.

Hon säger vidare att man nu tar nya tag inför nästa år.

– Då ser vi fram emot att fira 10-årsjubileum. Jag vill uppmana folk att fortsätta vara öppna och våga möta det som är okänt. En dag för mångfald är en dag för annars skull, säger Ewa Ryberg.