Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Maskerade män stal vapen ur bostad

Under fredagsmorgonen vaknade en kvinna av att två maskerade män bryter sig in i hennes hus. Gärningsmännen försökte då pepparspraya kvinnan och flydde sedan med två stulna jaktvapen från bostaden.

Vid halv åtta på fredagsmorgonen bröt sig två maskerade män in i en bostad i Askum i Sotenäs och stal två jaktvapen.

— Det är en kvinna som vaknar att det befinner sig två personer i huset. När hon då konfronterar de maskerade personerna försöker de spraya pepparsprej eller något liknande. Men som tur är missar de hennes ansikte, säger Peter Adlersson polisens presstalesperson

Sedan lämnar personerna bostaden och försvinner i en bil i riktning mot Hunnebostrand. Kvinnan upptäcker då att personerna hade brutit sig in i ett vapenskåp och fått med sig två jaktvapen. Polisen har sökt i området efter rånarna på en rad olika adressen men ingen är ännu gripen och polisen har ingen misstänkt för brottet.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på plats men vad de har kommit fram till vet Peter Adlersson inte ännu. Polisen rubricerar händelsen som rån.

Om man har sett en röd bil eller personer som har bettet sig annorlunda i sambandet med rånet under morgonen ber polisen om tips till 114 14.