Hunnebostrands skola har 153 elever från förskola till sjätte klass.
Hunnebostrands skola har 153 elever från förskola till sjätte klass. Bild: Alexander Ekström

Mellanstadieskola stänger – elever tvingas till distansundervisning

Hunnebostrands skola stänger för årskurs fyra, fem och sex från och med måndag. Informationen gick ut till föräldrar på fredagen.

ANNONS
|

Från och med måndag stängs Hunnebostrands skola för mellanstadieelever. Under nästa vecka ska eleverna få distansundervisning med anledning av rådande coronaläge. Beslutet fattades under fredagseftermiddagen och information gick ut till elevernas föräldrar under fredagskvällen.

– Vi har haft kontakt med smittskyddet i Uddevalla flera gånger om dagen sedan i tisdags. I samråd med smittskyddet har vi beslutat att gå från vanlig undervisning till distansundervisning för fyrorna, femmorna och sexorna, säger utbildningsförvaltningens chef Ulf Blomquist.

Beslutet är taget av Ulf Blomquist själv och gäller i första hand till och med fredag nästa vecka.

– Jag har fört samtal med rektorn hela veckan och han har informerat personalen om hur läget ser ut. Sedan bestämde vi under eftermiddagen att vi förändrar undervisningen. Vi utvärderar det här efter nästa vecka och får se hur det utvecklar sig.

ANNONS

Blomquist bekräftar att det finns smitta på skolan. Han vill dock inte gå in på hur många som testat positivt för covid-19 eller om det är personal eller elever som smittats.

– Vi har smitta på skolan. Men det är inte min sak att kommentera hur många som är sjuka, jag kommenterar aldrig antalet smittade. Det är upp till smittskyddet, säger han.

”Viktigaste att det fungerar för barnen”

På sociala medier har föräldrar till elever uttryckt oro för situationen. Personer som inte kan vara hemma från jobbet undrar hur de ska göra med sina barn som nu tvingas vara hemma. Ulf Blomquist uppmanar de föräldrarna att höra av sig till rektorn.

– Det viktigaste är att det fungerar för barnen. Nu handlar det om att hantera ett nytt läge som faktiskt är ganska ansträngt, säger han och fortsätter:

– Om enskilda elever och vårdnadshavare ser ett annat behov får man ta kontakt med rektor. Vi har verksamhet på skolan och det fungerar som vanligt i förskoleklass upp till årskurs tre.

Från och med måndag kommer mellanstadieeleverna att få arbeta hemifrån med sina skoluppgifter. Skolan räknar med att ha en fungerande distansundervisning från och med tisdag nästa vecka.

Bohusläningen har sökt Hunnebostrands skolas rektor Rickard Andersson.

ANNONS