Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Över 90 deltagare från åtta olika djurparker samlades i Hunnebostrand för volleybollturnering. Från vänster: Eva Andersson, Katja Skov, Sandra Karlsson, Alfred Lindskog, Kenneth Skydt och Lars Johansson. Bild: Camilla Wikberg
Över 90 deltagare från åtta olika djurparker samlades i Hunnebostrand för volleybollturnering. Från vänster: Eva Andersson, Katja Skov, Sandra Karlsson, Alfred Lindskog, Kenneth Skydt och Lars Johansson. Bild: Camilla Wikberg

Nordens Ark värd för årlig volleybollturnering

I år var det Nordens Arks tur att anordna den årliga volleybollturneringen Funny Cup. Över 90 deltagare från total åtta olika djurparker samlades för att slåss om vinsten.
– En kille berättade att han bytte bort julafton för att få komma på turneringen, säger Alfred Lindskog, arbetsledare för djurskötarna på Nordens Ark.

Redan under fredagskvällen började det rulla in deltagare från både Stockholm och Skåne. Turneringen har hållits årligen sedan mitten på 90-talet då även deltagare från Liseberg och Gröna Lund var med. På senare år har turneringen blivit mer renodlad och består idag av majoriteten av Sveriges djurparker.

– Vi träffas alla generellt under mer allvarliga omständigheter. Under konferenser och liknande. Så det är skönt att kunna samlas och bara ha skoj ihop säger, Alfred Lindskog.

Byte bort julafton

Förra året var turneringen i Eskilstuna hos Parken Zoo. I år var det Nordens Ark som stod värd i Hunnebostrand.

– Det är jättekul när alla samlas och vi är över 90 personer på plats. En kille berättade att han bytte bort julafton för att få komma på turneringen, skrattar Alfred Lindskog.

Står man schemalagd så får man ta hand om djuren. Sådana är reglerna. Men om man kan erbjuda en bra affär så får man byta sitt arbetspass.

– Vi börjar alltid helgen med en volleybollturnering och sedan blir det middag på kvällen. Under söndagen har vi även en promenad inplanerad i vår djurpark, säger han.

Norden Ark i final

Finalen stod under lördagen mellan Borås djurpark och Nordens Ark.

– Vi kom två. Det var lite snopet. Men det var första gången vi var i final så vi är allt nöjda med oss själva ändå och vi hade bara tränat en gång innan, säger han.

En stukad vrist och många ömma knän blev summeringen av dagen. Nästa år är det Kolmården som håller i turneringen.

Hur kommer ni fira silvret?

– Det blir nog något gått att dricka, skrattar Alfred Lindskog.