Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nu har julen kommit till Tossene

Första advent väntade runt hörnet. Men vid Tossene bygdegård var julstämningen i full gång när Tossene julmarknad arrangerades under söndagen.

Byalagets egenlagade glögg, pepparkakor och en sprakade brasa. Julstämningen vid Tossene bygdegård gick inte att ta miste på när Tossene byalag arrangerade julmarknad under söndagen. Hit kommer folk från alla håll, påpekar Carina Rundström, som sitter med i byalagets styrelse.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det är en mötesplats för många. Vi har arrangerat detta i många år och har flera olika evenemang under året. Det är tack vare alla dessa evenemang som gör bygdegården levande, säger kassören Carina Rundström.

Bredvid henne sitter byalagets ordförande, Sven Johansson. Men i dag kallar han även sig själv för tomtefar då han delar ut julklappar till barnen.

– Det har varit många nyfikna besökare här under dagen. Hittills har det kommit över 130 personer, men jag tror det blir många fler innan dagen tar slut, säger han.

Utanför bygdegården står Margaretha Willbo vid ett av borden. Hon säljer egengjorda hantverk såsom sockor och grytlappar i alla dess former. Men det är inte första gången som hon står och säljer vid julmarknaden.

– Det har jag gjort i flera år och det är något som jag verkligen brinner för. Detta eftersom jag får träffa så mycket folk och det är lika roligt varje gång, säger hon.

Ute på gårdsplanen står ytterligare en utställare. Ingela Nilsson har gjort egen sylt, gelé och saft som hon producerar i sitt hem utanför Bovallstrand. Precis som Carina Rundström och Sven Johansson sitter hon också med i styrelsen i Tossene byalag. Det har hon gjort i många år och hon tycker det är lika roligt varje gång det vankas julmarknad.

Två som håller med henne är Marianne Hellman och Monika Kjellsson. De har precis kommit till julmarknaden för att köpa några av de lokala hantverken som de ser.

– Det är mysigt att åka hit och köpa saker. Dessutom gynnar det orten och det är vi gärna med och stöttar, säger de.