Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ica Nära i Bovallstrand planerar att bygga en ny affär. Bild: Mattias Modéen
Ica Nära i Bovallstrand planerar att bygga en ny affär. Bild: Mattias Modéen

Ny livsmedelsbutik planeras i Bovallstrand

Den gamla affären vid torget i Bovallstrand har alldeles för små utrymmen och nu är det meningen att verksamheten ska flyttas. Det som planeras är en ny affär vid infarten till samhället som beräknas bli klar våren 2021.

– Jag har drivit verksamhet i många år och det behövs större utrymmen för verksamheten, säger Egon Karlsson, som drivit Ica Nära i Bovallstrand sedan 1989.

Han fortsätter:

– Den affär som ligger vid torget har byggts ut vid flera tillfällen och nu måste vi göra ytterligare satsningar och bland annat byta ut gamla kyldiskar. I det läget har jag bestämt mig för att bygga en ny affär. Om allt går enligt planerna kommer den nya affären att vara klar våren 2021.

Nu har arbetet kommit en bra bit på väg. Ansökan om bygglov har nyligen behandlats av byggnadsnämndens arbetsutskott i Sotenäs kommun. I handlingarna framgår att den planerade byggnaden kommer att få en storlek på cirka 1000 kvadratmeter och kommer att bli 4, 2 meter hög.

Fasaden kommer att förses med panel av vit komposit och taket får en beläggning med papp där det också kommer att finnas solceller I underlaget konstateras vidare att flytten av affären från samhällets kärna till dess utkant innebär sämre samhällsservice. Samtidigt är möjligheterna för gång och cykeltrafikanter bra. Och den nya butiken innebär minskat trafiktryck i centrala Bovallstrand.

– Det är meningen att den nya affären ska ligga vid den södra infarten till Bovallstrand, säger Robert Yngve (KD), ordförande i byggnadsnämnden.