VACKER MILJÖ. Smögens hafvsbads nya anläggning ska smälta in i den bohuslänska miljön.
VACKER MILJÖ. Smögens hafvsbads nya anläggning ska smälta in i den bohuslänska miljön.

Positivt besked för havsbadet

Smögens hafvsbad är ett steg närmare att sätta spaden i marken för sitt planerade kallbadhus. Ledande politiker är positiva till planbesked. Nu hoppas hotellet att anläggningen ska stå klar om ett år.

ANNONS
|

Smögens hafvsbad har tillsammans med fastighetsbolaget Aspelin Ramm ansökt om planbesked för utbyggnad i hotellets regi. Utbyggnaden kommer vara ett kallbadhus med bastu en bit nedanför hotellet. Den kommer att kunna användas av både hotellgäster och allmänhet, sammanlagt med plats för upp emot 50 gäster. Syftet är att stärka hotellets position men också att skapa en attraktiv åretruntverksamhet som erbjuder något nytt på Smögen.

Nu ska frågan upp för politisk behandling i kommunstyrelsen och ansökan om planbesked bedöms på förhand vara genomförbar, under förutsättning att allmänheten garanteras tillträde till området och att byggnaden utformas lågmält. Blir det, som allt tyder på, ett klartecken, lämnas ärendet över till miljö- och byggförvaltningen för tecknande av avtal inför arbetet med detaljplan.

ANNONS

– Det betyder mycket för oss att få det här beskedet. Vi vill utvecklas och har arbetat fram de här planerna under 2,5 år. Vi vill skapa en attraktion som ligger nära hotellet. Det är viktigt för oss att både företag och privatpersoner kan besöka oss på vintern och uppleva hur fantastiskt Smögen är under de kallare månaderna. Samtidigt som vi är en viktig aktör för företagare i närheten som behöver plats för rum och konferens åt sina gäster under vintern, säger Jan Skoglund, vd på Smögens hafvsbad.

Jan Skoglund berättar också att det har funnits ett par stycken röster som inte ställer sig positiva till projektet. Därför kommer hotellet att bjuda in grannar och andra intresserade till en informationskväll. Och även öppna en permanent utställning inom kort som ska finnas i hotellets reception med planritningar och annat som hör till projektet.

– Alla tycker inte om nyskapande, men vår förhoppning är ju att alla ska kunna se det här som något positivt.

När kommer anläggningen stå klar?

– Vi vet inte exakt, men jag har en väldigt optimistisk önskan att det här i bästa fall ska vara klart om ett år.

ANNONS