Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Shetlandsponnyn Mynta spred glädje bland äldre i Sotenäs

Boende på Hunnebohemmet fick ett överraskande besök under torsdagen. Shetlandsponnyn Mynta kom nämligen till boendet och livade upp stämningen.

Det hela började med att Jenny Karlsson, som arbetar inom hemtjänsten i Sotenäs, såg en video om hästbesök på ett äldreboende. Då kom hon att tänka på sin Shetlandsponny Mynta.

– Jag har sett en del om det på internet och så såg en film om ett äldreboende där de hade hästbesök en gång i veckan. Då tänkte jag att Mynta var perfekt för något liknande, säger hon.

Ponny i samlingslokalen

Hon hörde då av sig till Hunnebohemmets enhetschef Petra Hurri.

– Det var helt hennes idé och jag kände att det bara var att tacka ja när hon hade en ponny som var lämplig, säger enhetschefen.

Mynta togs under torsdagen med till boendets samlingslokal. Där fick de boende som ville komma och träffa Mynta. Enligt Petra Hurri var reaktionerna väldigt positiva.

– De äldre tyckte att det var väldigt kul och flera berättade om minnen från barndomen där de har varit i kontakt med hästar, säger hon.

"Kul att kunna glädja andra med våra djur"

Besöket var så pass lyckat att det kan bli tal om ett återbesök för Mynta på Hunnebohemmet berättar Petra Hurri.

Något som Jenny Karlsson gärna ställer upp på.

– Det kan säkert bli ett besök till om de vill. Det är lättvindigt eftersom att hon är en så snäll häst. Det är bara kul att kunna glädja andra med våra djur, säger hon.