Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slog och hotade tjänsteman till livet efter p-bot

En man i 80-årsåldern klev in på kommunhuset för att bestrida två p-böter. Väl där inne tog frustrationen över och han både hotade en tjänsteman till livet och slog denne i ansiktet. Nu döms mannen.

Det var i januari som mannen en morgon klev in på kommunhuset för att klaga på två parkeringsböter. En tjänsteman på kommunen med ansvar för den typen av frågor ringdes då ner till receptionen där hen möttes av mannen.

Snabbt uppstod tumult och mannen började bete sig aggressivt. Mannen reste sig upp och tog tag i tjänstemannens hår och ska sedan försökt ta strypgrepp på denne. Därefter ska mannen med knuten näve utdelat två slag mot tjänstemannens ansikte.

LÄS MER: Man anhållen för hot och våld mot tjänsteman

Enligt tjänstemannen ska mannen ha varit omöjlig att föra en dialog med och skrikit att han ska mörda tjänstemannen. Även receptionisten vittnar om att manen skrikit och betett sig aggressivt.

Dömdes mot sitt nekande

Mannen erkände i förhör att han vidrört tjänstemannens ansikte, dock inte med knuten näve. Mannen nekar även till att han ska hotat tjänstemannen till livet.

LÄS MER: Åtalas – tog strypgrepp efter p-bot

Tjänstemannen har efter händelsen uppsökt vård och där dokumenterat rodnader i ansiktet efter mannens slag. Då tingsrätten bedömer målsägandes berättelse av händelseförloppet som trovärdig döms mannen mot sitt nekade till villkorlig dom. Mannen ska även betala dagsböter på över 15000 kronor och skadestånd till tjänstemannen.

Kommunalrådet Mats Abrahamsson (M) har tidigare kommenterat händelsen och bland annat berättat att kommunen skulle se över säkerheten i kommunhuset.

LÄS MER: Kommunen ser över säkerheten efter attack

Händelsen uppmärksammades också då det tog polisen 45 minuter att ta sig till kommunhuset efter att de larmats om den pågående misshandeln. Räddningstjänsten var de som var först på plats och fick hålla kvar mannen tills polisen kommit på plats.

– Att räddningstjänsten ska behöva ställa upp så här tycker jag är att kräva mycket av dem, har Mats Abrahamsson tidigare sagt till Bohusläningen.