Fiskareföreningen Norden ska starta Galleria/utställningshall i den gamla industrifastigheten vid Nya Varvet på Smögen där det tidigare bland anat varit både systembolag och klädesaffär.
- Vi har redan intressenter som vill hyra av oss, säger föreningens ordförande Sixten Söderberg.
Fiskareföreningen Norden ska starta Galleria/utställningshall i den gamla industrifastigheten vid Nya Varvet på Smögen där det tidigare bland anat varit både systembolag och klädesaffär. - Vi har redan intressenter som vill hyra av oss, säger föreningens ordförande Sixten Söderberg.

Smögenfiskare startar galleria för byggare

Fiskareföreningen Norden har köpt en industrifastighet vid Nya Hamnen på Smögen för att starta galleria/utställningshall för folk i bygg- och inredningsbranschen. Går allt enligt planerna blir det invigning den 1 april.

ANNONS
|

Sixten Söderberg, ordförande i Fiskareföreningen Norden är övertygad om att den nya gallerian, som går under arbetsnamnet, Smögens Bygg- och inredningscenter, kommer att locka både utställare och kunder.

- Vi har redan fyra, fem intressenter som anmält att de vill hyra utrymme i gallerian, säger han.

Fastigheten på totalt 585 kvadratmeter, där tidigare bland annat teknikföretaget AH Automation haft verksamhet, ligger granne med Nordens Skeppshandel på Storgatan på Smögen som Fiskareföreningen Nordens cirka 90 medlemmar äger och driver. Totalt äger föreningen i dag fem fastigheter på ön.

- Det finns ju ett visst värde i att äga fastigheter. I dessa tider när yrkesfisket minskar kan det vara bra för föreningens medlemmar att ha ett ben till att stå på, menar Sixten Söderberg.

ANNONS

Fastigheten på Storgatan ska nu byggas om med bland annat nya toaletter och köksutrymmen. Tanken är skapa plats för företag inom bland annat heminredning, målare, arkitekter, ljusdesigners och andra inom byggsektorn som vill ha ett ställe där de kan exponera och sälja varor och tjänster.

- Företagen ska kunna hyra allt från ett par kvadratmeter till betydligt större yta. Huset är stort och vi kan också erbjuda kontorslokaler till de som vill.

Enligt Sixten Söderberg är kommunen positiv till affärsidén och gallerian ska vara öppen året runt.

- Detta är ingen sommarföreteelse. Vi vill skapa liv och rörelse på Smögen igen och vi tror att det här kan vara ett sätt att locka folk till orten under alla årstider.

ANNONS