Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eva Abrahamsson (M) och utvecklingsledare Per Svensson fick ta emot priset för årets kommunala innovatio 2020. Bild: Privat
Eva Abrahamsson (M) och utvecklingsledare Per Svensson fick ta emot priset för årets kommunala innovatio 2020. Bild: Privat

Sotenäs får pris för satsning på Symbioscentrum

Ett antal kommuner i Sverige hade nominerats till utmärkelsen "Årets kommunala innovation 2020." Det blev Sotenäs kommun som tog hem priset för satsningen på Sotenäs Symbioscentrum.

– Det är inte så lätt för en liten kommun att göra sig gällande i den här typen av sammanhang. Det är verkligen glädjande att vi fått det här priset, säger Mats Abrahamsson (M), kommunalråd i Sotenäs kommun.

Det var ett tiotal kommuner, bland annat Borås, Östersund och Södertälje, som hade nominerats till priset.

Främjar företagande

För ungefär fem år sedan inleddes satsningen på Sotenäs Symbioscentrum som är en slags mötesplats för företag, skola och offentlig sektor med målsättningen att främja innovationer, företagande, sysselsättning och olika typer av utbildningar. Det är kommunen som står bakom satsningen.

– Utan personalens stora engagemang hade det inte varit möjligt att få det här priset, säger Mats Abrahamsson.

Tog emot pris

Priset för året kommunala innovation 2020 delades ut under den nationella välfärdskonferensen Future & Welfare i Malmö nyligen. Eva Abrahamsson (M), ordförande i rådet för hållbarhet och hälsa, och Per Svensson, utvecklingsledare på Sotenäs Symbioscentrum, var på plats i Malmö för att ta emot priset.

Sotenäs kommun var också nominerad till något som heter Götapriset 2019 för Sveriges bästa utvecklingsprojekt.

Juryn bestod av företrädare från Sveriges kommuner och regioner, det privata näringslivet och Center för offentlig innovation i Danmark.