Här visar Sanna Henriksson upp några av de ansiktsvisir som kommunrehab tillverkat.
Här visar Sanna Henriksson upp några av de ansiktsvisir som kommunrehab tillverkat. Bild: Sotenäs kommun

Sotenäs vädjar efter skyddsutrustning: "Läget är akut"

Nu gör Sotenäs kommun ett försök att få tag i mer skyddsutrustning. Den här gången riktar man sig till privatpersoner och företag.

ANNONS
|

- Det blir allt svårare att få tag i den utrustning som behövs. Därför har vi beslutat att vända oss till företag och privatpersoner för att se om de har den utrustning som vi behöver, säger Jenny Borg, kommunikationsansvarig i Sotenäs kommun, som under morgonen lade ut en vädjan om hjälp på kommunens hemsida.

Hon fortsätter:

- Vi gör det här för att undvika att det blir brist på olika saker.

Det är en lång rad saker som Sotenäs kommun saknar nuläget. Det handlar om munskydd, 70-procentig handsprit, långärmade skyddsrockar, visir och skyddsglasögon, skyddshandskar och engångsförkläden i plast.

- Det är till och med så att de som arbetar på kommunrehab har börjat tillverka visir. I nuläget har de gjort cirka 350 visir.

ANNONS

Många boende i Sotenäs kommun ställer sig nog frågan om det finns några vårdtagare på de särskilda boenden som smittats av coronaviruset och om det gjorts några provtagningar. I nuläget är situationen under kontroll. De prov som tagits på enskilda vårdtagare har visat ett negativt resultat.

Lisbeth Olsson, chef på omsorgsförvaltningen, utgår från att det finns smittade i Sotenäs kommun.

– Men besöksförbud på särskilda boenden, noggranna rutiner för personal när det gäller hygien, social distansering och direktiv att stanna hemma har lett till att smittan ännu inte spridits till de särskilda boendena, säger hon.

ANNONS