Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marken intill Folkets park ska bli lägenheter. Bild: Ann-Katrin Eklund
Marken intill Folkets park ska bli lägenheter. Bild: Ann-Katrin Eklund

Sotenäsbostäder planerar hyresrätter intill Folkets park

Mark intill Folkets park i centrala Hunnebostrand har köpts av Sotenäsbostäder. Planen är att bygga hyreslägenheter. Prislappen landade på tre miljoner kronor.

Intill Folkets park i centrala Hunnebostrand finns 15 000 kvadratmeter oexploaterad mark. Nu har Sotenäsbostäder köpt marken och planerar att bygga hyresrätter.

– Det är egentligen en del som inte används av den mark som utgör Folkets park. Den ska styckas och Sotenäsbostäder vill ändra detaljplanen och ska långsiktigt bygga hyresrätter, säger Mattias Jakobsson, vd för Sotenäsbostäder.

I nuläget är det svårt att säga hur många lägenheter det kan bli på platsen.

– Det kan bli mellan 30 och 40, kanske uppemot 50 lägenheter.

Samtal längre tid

Hur mycket fick ni betala?

– För tomten betalade vi tre miljoner. Då är det råmark som inte är detaljplanerad.

Samtal mellan Sotenäsbostäder och säljaren Folketshusföreningen Hav och land har pågått under en längre tid.

– Den har pågått från och till, men intensifierades under de senaste fyra, fem månaderna. Det är först då vi på allvar börjat diskutera ett köp, säger Mattias Jakobsson.

Bostäder dröjer

Innan det blir lägenheter på marken finns det dock ett antal steg som måste gås igenom. Därför kommer det att dröja ett tag innan det finns bostäder på platsen.

– Det kommer ta mellan fem och tio år. Det ska fattas beslut om att Sotenäsbostäder ska inleda en detaljplaneprocess, sedan ska kommunen ge tillstånd om att ändra detaljplanen. Sedan ska vi börja ta fram underlag. Därefter ska vi få bygglov och sedan byggnation, säger Mattias Jakobsson.