Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stort genomslag för swishkampanj – vill stötta vården och företagarna i coronatider

Under långfredagens morgon lämnades bakverk och bröd från det lokala bagerierna ut till vårdpersonal och boende i Sotenäs kommun. Initiativet kommer från en swishkampanj där Sotenäsborna samlat ihop tusentals kronor för att stödja vården och de lokala företagen i kommunen.

Under den soliga långfredagens förmiddag möttes Helene Stensson och Ann-Marie Berntsson Roos utanför Hamnbageriet i Kungshamn.

De är engagerade i det lokala nätverket Pay it forward som är intiativtagare.

Under fredagen lämnade de ut bakverk på äldreboende och till hemtjänsten i kommunen.

– Det är så himla roligt för det är verkligen hela samhället i Sotenäs som är delaktiga i det här, säger Helene Stensson.

Det hela grundar sig i coronavirusets spridning och initiativet startade som en swishkampanj. Människor fick valfritt skicka in en summa för att kunna stötta personalen inom vården. Men också de som är boende på vårdhemmen samt de lokala bagerierna i området.

– Det är betydligt mycket mindre besökare här den här påsken, på grund av coronaviruset, än vad det brukar vara så vi vill även med detta initiativet stötta företagarna, säger Helene Stensson.

Tacksamt mottagande

Väl på plats på Kvarnbergshemmet kom Madeleine Olsson som jobbar på boendet ut för att ta emot gåvorna.

Madeleine Olsson som jobbar på boendet kom ut för att ta emot gåvorna. Bild: Isabella Persson
Madeleine Olsson som jobbar på boendet kom ut för att ta emot gåvorna. Bild: Isabella Persson

Liksom alla boenden så är det just nu besöksförbud och under kontrollerade former så lämnades lådorna med bakverk över. Även på hemtjänsten mottogs gåvorna med glädje.

Samtidigt under fredagsförmiddagen kördes bakverk från Lyckans Stenugnsbageri ut till ålderdomshemmet och hemtjänsten i Hunnebostrand.

Totalt har Sotenäsborna samlat ihop drygt 15 000 kronor för att stötta personalen, de boende och bagerierna i Sotenäs.