Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Stort sökpådrag efter försvunna personer till havs

Under söndagen var två män försvunna till havs. Men efter ett stort sökpådrag kunde de hittas välbehållna.
– De mår bra enligt dem själva, men det är klart det är en läskig upplevelse, säger Lars Nilsson, assisterande sjöräddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Under söndagseftermiddagen larmade två män om ett kritiskt läge till havs. Personerna ringde då Sjöräddningen då de befann sig bland höga vågor och inte visste var de var.

– De ringde själva in till oss och befann sig i utsatt läge. De hade problem med vågarna och under samtalet hörde vi att de fick stora problem och hamnade i vattnet, säger Lars Nilsson, assisterande sjöräddningsledare.

Det hela orsakade ett stort sökpådrag då männen inte visste exakt var de befann sig. Men efter en stund kunde de båda männen hittas vid Krubbeskäret utanför Tångevik.

– De satt på sin kapsejsade plasteka när vi hittade dem med hjälp av Kustbevakningsflyget, Kustbevakningen och vår egen sjöräddningshelikopter, säger Lars Nilsson och fortsätter;

– Kustbevakningsflyget kunde hjälpa till och de är en väldigt bra resurs för att söka av stora områden snabbt. Så det var de som såg dem. Sedan klev de på Kustbevakningens båt som var först på plats.

Hur var det med dem?

– De mår bra enligt dem själva, men det är klart det är en läskig upplevelse.