Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Elva av sjöbodarna på Smögenbryggan hittades på onsdagsförmiddagen med uppbrutna dörrar. Bild: Kent Eng
Elva av sjöbodarna på Smögenbryggan hittades på onsdagsförmiddagen med uppbrutna dörrar. Bild: Kent Eng

Stort sjöbodsinbrott på Smögen

Polisen utreder inbrott i sjöbodar på Sotenäs. Ett vittne har upptäckt att elva dörrar till olika sjöbodar är uppbrutna.

En utredning om inbrott har inletts på Smögen under onsdagsförmiddagen.

Ett vittne har anmält händelsen till polisen. Elva sjöbodar på Smögen har utsatts för inbrott. Dörrarna till bodarna är uppbrutna och någon har tagit sig in.

– Eventuellt finns skospår utanför bodarna. Vi har haft en patrull på plats som har gjort en platsundersökning, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Urban Stranne är en av de som drabbats av inbrotten. När Bohusläningen når honom reparerar han dörren till sin bod. Han säger att de flesta bodarna klarat sig ganska väl.

– Man har tagit sig in genom att bryta upp låsbleck och ibland även dörrarna. En bod är ganska rejält skadad. Där ser det ut som att de inte bara har brutit dörr och lås utan även dörrkarm. Det är ganska trasigt, säger han.

"Måste ha hänt i natt"

Stranne är övertygad om att inbrottet skett natten mellan tisdag och onsdag.

– Det går ett promenadstråk här, så det är mycket folk i rörelse på dagarna. Det måste ha hänt någon gång i natt.

Trots att hans bod är uppbruten har Stranne inte upptäckt att något saknas.

– Ibland kan det ju vara svårt att veta. Men ingen annan jag talat med saknar något heller.

Gittan Petersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Fyrbodal, säger att patrullen som varit på platsen har kunnat konstatera att det varit inbrott i elva av 13 sjöbodar.

– I nuläget har vi inga uppgifter som kan leda det vidare. Vi vet inte när det har skett, utan utgår nu från att det har skett den senaste veckan, säger hon.

Vill få in iakttagelser

Polisen har ännu inte varit i kontakt med alla drabbade och man hoppas att mer information ska komma fram i takt med att fler drabbade hör av sig till polisen.

– VI har ingen aktiv förundersökning nu, så tillvida att vi inte kan se vad nästa steg skulle kunna vara. Vi hoppas kunna få tag på personer som gjort iakttagelser. Vi vill få in uppgifter som ger oss något att arbeta med, säger Petersson.

Urban Stranne uppger att fyra av bodarna drabbades av inbrott för knappt två veckor sedan. Inte heller då saknades något.

– Då knipsades låsen. Men det är väldigt ovanligt. Vi har inte haft inbrott på många år innan det här, säger han.

Gittan Petersson på polisen bekräftar att man fått in tre anmälningar, alla gällande inbrott i sjöbodar på Smögenbryggan natten mellan 16 och 17 januari.