Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Studenter från USA åker till Sotenäs för att lära sig om svensk välfärd

Sotenäs kommun slår sig ihop med Högskolan Väst för att locka till sig studenter från USA. Den internationella sommarskolan är satsning som ska matcha de amerikanska studenternas ekonomi- och samhällsutbildningar.

Det svenska välfärdssystemet, utveckling och utmaningar – det är något som amerikanska studenter börjar studera i Sotenäs den här veckan. Den internationella sommarskolan i Sotenäs innebär föreläsningar av Högskolan Västa lärare, föredrag med Sotenäs kommuns tjänstemän samt företagsbesök i Kungshamn på bland annat Orkla Seafood och Kustcharken.

– Den internationella sommarskolan är speciellt utformad för att matcha de amerikanska studenternas utbildningar inom ekonomi och statsvetenskap. Dessutom deltar några av Högskolan Västs studenter från det Internationella programmet för politik och ekonomi (IPPE), säger Per Assmo, professor på Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Sommarskolan är en del i samarbetet mellan San José State University och Högskolan Väst som började 2016. Målet är att öka det internationella samarbetet inom både forskning och utbildning.

– Från Högskolan Väst åker i snitt 5–6 studenter varje år för att studera en termin på San José State University. Sommarskolan är ett sätt att utveckla samarbetet och öka antalet amerikanska studenter till högskolan, säger Per Assmo.