Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tigerungen sticker iväg – då griper mamman in

Den lilla Amurtigerungen Almaz på Nordens Ark växer så att det knakar. Nu har den lilla ungen börjat ge sig ut på egna äventyr. Men det är något som mamma Sparta inte alltid är så förtjust i och det tar inte lång tid innan den lilla tigerungen hämtas hem igen.

Det var i mitten av november som Bohusläningen rapporterade om att en tigerhane fötts på Nordens ark. Det var honans tredje försök att bli gravid och alltså tredje gången gillt.

LÄS MER: Nordens Ark får tillskott: En tigerhane har fötts

LÄS MER: Här är årets alla nyfödda djur på Nordens ark

Nyligen fick en djurskötare på djurparken möjlighet att filma den lilla ungen som tycker om att gå runt och upptäcka nya saker.

– Den här lilla ungen mår mycket bra och beger sig ofta ut på egen hand. Men det är något som mamma Sparta inte gillar. Det tar inte lång tid innan hon kommer och hämtar hem sin unge, säger Therese Patriksson, marknadsansvarig på Nordens Ark.

Det var i mitten av november som nyheten att en amurtigerunge fötts på Nordens Ark offentliggjordes. Det är första gången en tigerunge föds på Nordens Ark sedan 2015.

LÄS MER: 30 år av sötchock när Nordens ark jubilerar

LÄS MER: Leopard-kärlek på Nordens Ark

Amurtigern är en hotad art som ingår i ett projekt som Nordens Ark jobbat med i flera år. I februari i år fick Nordens Ark en hane från Orsa rovdjurspark. Och personalen märkte tidigt att det fanns ett intresse mellan den nya hanen och honan Sparta. Det har resulterat i att ungen Almaz kom till världen.Tigerungens namn betyder diamant för den som undrar.