Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

"Vi anser inte att det är så"

Socialdemokraterna i Sotenäs styrelse håller inte med om att de förändrat sitt arbete det senaste året. Och menar att diskussionen om stridigheter skadar partiet.

Therese Mancini, ordförande i styrelsen menar att det inte finns några stridigheter inom partiet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Nej, inte stridigheter men det är klart att konflikter är det alltid men inte på den nivån att man ska göra en så stor affär av det, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Efter stridigheter - hon lämnar politiken

Förra året tog Therese Mancini över som ordförande för socialdemokraterna i Sotenäs, dessförinnan hade hon varit sekreterare i styrelsen. Hon håller inte med om att styrelsen förändrats i hur involverad den är i de politiska sakfrågorna och hon menar att styrelsen följer sina regler.

– Vi utgår från vad stadgarna säger och vi har inte lagt oss i alla politiska sakerna. Styrelsen har suttit där långt innan jag blev ordförande och de har koll på hur man hanterar de här sakerna. Det är också många som sitter i styrelsen som också sitter i nämnderna säger hon.

Färre medlemsmöten

I och med att Britt Wall meddelar att hon lämnar politiken säger hon att makt flyttats från medlemsmötena till styrelsen. Något som Therese Mancini bestrider.

– Nej, det kan jag inte hålla med om. Vi hade färre medlemsmöten förra året men det hade vi pratat om innan och var för att vi tänkte att fler skulle komma. Men i år har vi bestämt att ha medlemsmöten var sjätte vecka, eftersom vi kände att det för lite förra året. Medlemsmötet är det högst beslutade organet och det vi har att förhålla oss till, säger hon.

Hur allvarligt är det att flera politiker lämnar på grund av inre stridigheter?

– Jag tycker det är rätt allvarligt att de påpekar en sådan sak när vi andra i styrelsen inte anser att det är så. Det skadar partiet och är inte bra, säger Therese Mancini.

LÄS OCKSÅ: Partikollegor protesterar: Tycker att Britt Wall behandlats illa

Under årsmötet i måndags valdes Therese Mancini från Hunnebostrand till partiets förstanamn på kommunlistan. Hon jobbar som undersköterska och för Kommunal och har under den här mandatperioden suttit i utbildningsnämnden och i styrelsen för Sotenäsbostäder.

"Värvat många nya medlemmar"

– Jag vill göra en förändring för andra människor och för samhället, säger hon och berättar att hon brinner för arbetet mot psykisk ohälsa.

– Jag tror vi kan göra mycket, mycket mer. Man behöver förändra den kedjan som man har i missbruksvården och inom psykiatrin. De får inte alltid vård på rätt sätt.

Nu ser hon fram emot valrörelsen.

– Vi har värvat många nya medlemmar som är både yngre och äldre och det är jätteroligt att så många vill engagera sig, säger hon.