Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alexander Gergils är mäklare på Fastighetsbyrån i Sotenäs och ansvarig för projektet Lindalsskogen i Väjern. (Arkivbild) Bild: Fastighetsbyrån

Vill börja med etapp två innan etapp ett är klar

Intresset för att köpa bostad i Väjern i Sotenäs kommun verkar vara stort. Nu är det meningen att etapp två av den satsningen som kallas för Lindalskogen snart ska sätta igång.

– Intresset för den första etappen i det här projektet har varit stort och vi har i stort sett sålt alla lägenheter. Nu har vi bestämt oss för att starta upp etapp två i det här projektet, säger Alexander Gergils, mäklare på Fastighetsbyrån i Kungshamn.

Bygget av etapp ett i Väjern pågår för fullt och det är 17 bostadsrätter med en storlek på mellan 54 och 81 kvadratmeter som håller på att byggas och ett antal villatomter håller på att säljas. Det är de lokala företagarna Bengt Svanhill, Bengt Gunnarsson och Joel Oresten som står bakom satsningen.

80 procent av köparna bosatta i Sotenäs

Enligt Alexander Gergils är cirka 80 procent av köparna bosatta i Sotenäs kommun. Inflyttningen startar i juli nästa år.

Intresset för den här satsningen har inneburit att processen när det gäller etapp två kommer att inledas inom kort.

– Den här gången handlar det om att bygga 14 nya lägenheter. Det som planeras i första hand tvårumslägenheter eftersom det är sådana bostäder som i första hand efterfrågas av de yngre köparna. Försäljningen inleds inom kort och målet för oss är att kunna börja bygga de nya lägenheterna redan innan årsskiftet, säger Alexander Gergils, som också nämner att det finns ett färdigt bygglov och detaljplan för etapp två.