Brand i gasolgrill spred sig till tak på lägenhetshus

Räddningstjänsten bekämpade under lördagskvällen en brand i ett lägenhetshus i Bovallstrand. En gasolgrill började brinna och elden spred sig till taket. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 18.00 på lördagen som flera räddningsenheter larmades till Bovallstrand efter larm om brand i ett lägenhetshus.

Det visade sig vara en gasolgrill som börjat brinna och där elden sedan spridit sig till taket.

– Det är ett tvåvåningshus det gäller. Fem enheter är på plats och släcker tillsammans med ambulans, säger Claudia Giaré, teamledare på SOS Alarm.

Ingen person ska ha befunnit sig i lägenhetshuset och inga personskador har rapporterats från platsen.

Hela övervåningen förstörd

Ett ögonvittne berättar för Bohusläningen att lägenhetshuset består av totalt fyra lägenheter och att branden vid 19.00-tiden eskalerat. Då brann det ur taket från två olika håll i lägenhetshuset och enligt SOS Alarm ska hela taket ha rasat ner.

ANNONS

– De arbetar och håller på och släcker men hela övergången är ju förstörd, förmodligen undervåningen med. Det är bara skelettet av balkarna kvar på översta våningen. Elden har spridit sig även inuti huset, säger vittnet och fortsätter:

– Jag tycker så synd om de som drabbats, att de blir av med sina bostäder på det här sättet. Oerhört sorgligt.

Två lägenheter vattenskadade

Tre timmar efter brandens start var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen och arbetar med branden enligt SOS.

– Två lägenheter är utbrunna och två är vattenskadade, säger Gunilla Jensen, teamledare på SOS Alarm.

Enligt uppgifter till Bohusläningen kunde flera enheter vid klockan 21.30 lämna platsen. Branden var då släckt men fyra enheter var fortsatt kvar.

Byggnaden spärrades av och bevakades av räddningstjänsten under eftersläckningsarbetet. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet men i nuläget finns ingen misstänkt.

Enligt P4 Väst har de drabbade familjerna fått tillfälligt tak över huvudet och Sotenäsbostäder, som äger den eldhärjade fastigheten, arbetar för att hitta ersättningsboenden.

ANNONS