Fiskebåt läckte bensin på Smögen

Under söndagsmorgonen såg förbipasserande ett skimmer på vattenytan och kände att det luktade illa. Det rörde sig om ett mindre utsläpp från en fiskebåt.
– Det är ingen större fara för varken människor eller djur i nuläget, säger Niclas Fröhberg, ledningscentralbefäl på Kustbevakningen.

ANNONS

Vid halv tolv-tiden larmades räddningstjänsten om ett drivmedelsutsläpp i vattnet på Smögen. Orsaken är troligtvis att båten överbunkrats – det vill säga att man tankat fartyget för mycket och att bensinen läckt ut i vattnet.

– Enheten på plats håller på att utreda det just nu. Vi hör vittnen och ser om man kan ta till vara oljan eller på något vis begränsa utsläppet. Alla de åtgärder vi normalt sett tar till, säger Niclas Fröhberg, ledningscentralbefäl på kustbevakningen.

– Det är aldrig bra att det kommer ut drivmedel i vattnet men det är ingen större fara. Det måste vara ganska stora mängder och just när det gäller överbunkringar så är det oftast ganska lite olja som kommer ut. Det är inget ovanligt heller. I många småbåtshamnar vid den här tiden på året så kan man se lite skimmer här och där.

ANNONS
ANNONS