Körde på kvinnor - döms till fängelse

En man i 25-årsåldern körde berusad på två kvinnor på Smögen. Nu döms han till två månaders fängelse.

ANNONS
|

Händelsen inträffade på Storgatan på Smögen den 19 juni förra året.

De två kvinnorna var på väg hem under den aktuella kvällen. Enligt dem båda gick de på trottoaren i sällskap med en tredje väninna. En av kvinnorna gick lite framför de andra.

Den ena kvinnan har berättat hur hon plötsligt blev ivägknuffad av sin ena väninna som i stället blev påkörd av en bil. Därefter körde bilen vidare och träffade kvinnan som gick före dem.

Kvinnan som blev påkörd berättade senare hur allt svartnade och när hon vaknade låg hon på marken. Han hade stel nacke och var öm i kroppen i tre månader.

ANNONS

Mannen som körde bilen har uppgett att det var han som körde på kvinnorna men hävdar att han aldrig körde upp på trottoaren med bilen. När han greps hade han 1 promille i blodet.

Tingsrätten anser att de två kvinnornas berättelse är helt samstämmiga. Dessutom menar man att de båda har lämnat detaljer om hur exempelvis hur man ramlat och även hur en av dem sett sin väninna blivit påkörd. I detta har också en av kvinnorna med säkerhet angett att alla tre gick på trottoaren när bilen dök upp.

Därför lägger tingsrätten kvinnornas uppgifter till grund för sin bedömning.

Mannen döms därför för grovt rattfylleri och även att betala ett skadestånd på 15 000 kronor till en av de påkörda kvinnorna.

ANNONS